Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

WARSZAWSKI FESTIWAL KULTURY PIWNEJ I i II EDYCJA


Impreza zainicjowana przez Kompanię Piwowarską ma na celu edukowanie miłośników piwa w zakresie kultury piwnej. Podczas pierwszej edycji festiwalu odpowiadaliśmy za kompleksową organizację tego wydarzenia, której motywem przewodnim była Warszawa lat 20. Uczestnicy poznali tajniki ważenia piwa, jego różne rodzaje, a także dowiedzieli się, jak powinno się degustować piwo i jakie potrawy pasują do złotego trunku. Podczas drugiej edycji postawiliśmy na wyeksponowanie warszawskiego folkloru. Piwoszom przygrywały Kapela Czerniakowska, Kapela Praska, Kapela Staśka Wielanka, Kapela Warszawska i Kapela Panów z Twardej. Dużą atrakcją były „Piwne Inspiracje Kulinarne”, w trakcie których Daniel Hucik, znany z programu MasterChef, na oczach publiczności przygotował potrawy na bazie piwa, a goście mieli okazję ich degustacji.

Zajęliśmy się:
  • współtworzeniem koncepcji
  • przygotowaniem scenografii i aranżacją przestrzeni
  • przygotowaniem programu artystycznego
  • opracowanie programu Piwne Inspiracje Kulinarne
  • obsługą techniczną
  • budową infrastruktury festiwalu