Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

WARSZAWSKI FESTIWAL KULTURY PIWNEJ I i II EDYCJA


Impreza zainicjowana przez Kompanię Piwowarską ma na celu edukowanie miłośników piwa w zakresie kultury piwnej. Podczas pierwszej edycji festiwalu odpowiadaliśmy za kompleksową organizację tego wydarzenia, której motywem przewodnim była Warszawa lat 20-tych. Uczestnicy poznali tajniki powstawania piwa, jego różne rodzaje i style, dowiedzieli się, jak degustować piwa i jakie potrawy pasują do złotego trunku. Podczas drugiej edycji postawiliśmy na wyeksponowanie warszawskiego folkloru. Piwoszom przygrywały Kapela Czerniakowska, Kapela Praska, Kapela Staśka Wielanka, Kapela Warszawska i Kapela Panów z Twardej. Dużą atrakcją były „Piwne Inspiracje Kulinarne”, w których trakcie Daniel Hucik, znany z programu Master Chef, na oczach publiczności przygotowywał potrawy na bazie piwa do degustacji gości.

Zajęliśmy się:
  • współtworzeniem koncepcji
  • przygotowaniem scenografii i aranżacją przestrzeni
  • przygotowaniem programu artystycznego
  • opracowanie programu Piwne Inspiracje Kulinarne
  • obsługą techniczną
  • budową infrastruktury festiwalu